Mars 2025 Palak Paneer med Halloumi, och kladdkaka med jordgubbar
Det var ett något trött och dystert middagsgäng som träffades denna afton i mars. Ljuset börjar komma åter, och vårens första blommor har gjort entré, men ännu har vi inte kommit ur vintermånadernas mörka tillvaro, den sitter i själen, och lade sig som ett täcke över kvällens alla samtalsämnen. Mot slutet försökte vi muntra upp stämningen genom att gå bordet runt och berätta om saker på sistone som gjort oss glada. Då hamnade vi i samtal om bröst- och livmoderstappcancer. Men det var iallfall muntrare än att "ödesklockan" närmar sig midnatt, och allt hemskt som hänt både nationellt och internationellt på sistone... Nåja, maten smakade åtminstone bra, och gänget log när bilden togs iallfall. Javisst, flera av oss har varit så dystra att vi dragit på oss själva och våra familjer långdragna förkylningar, medan andra är mer lätta i sinnet och klarat sig galant över årsskiftet, vabruari osv.

Palak paneer med grillost var en lättlagad vegetarisk middag som jag nog kommer laga till fler gånger


Kladdig kladdkaka med färska jordgubbar till dessert, en klassiker som alltid smakar bra. Jag måste dock komma ihåg att dra ner på mängden mjöl när jag använder glutenfritt, den blev lite torr.

Kommentarer
Trackback