Oktober - 2025 Sista omgången och planering av

Jag brukar få till det bättre och skriva nära inpå träffen men den här gången kom det tyvärr mycket mellan, flera månader och till och med två träffar på nya omgången. Det har till och med gått så lång tid att jag inte ens kan minnas vad jag gjorde som efterrätt och jag glömde ta foto så det finns inget bevis för den. Som tur var fotograferade Anna oss och varmrätten 😅 och mer tur är att jag skrev en inbjudan till tjejerna i vår chatt med vad jag skulle bjuda på och därför kan jag åtminstone berätta vad som serverades som efterätt även om det inte finns någon bild. Annars hade det tyvärr varit helt tomt på denna månad. Jag minns att jag bestämde mig ganska kort inpå (som vanligt) vad jag skulle göra för något och minns att jag valde äpple som länk i alla maträtter. 

Till varmrätten gjorde jag hasselbacksrotfrukter, potatis, rödbetor, sötpotatis, morot med höstbiffar, äpplemos och lingoncreme fraiche. Der fanns också en grönsallad med fetaost till.
Till biffarna så utgick jag från detta recept men anpassade det lite sedan och gick lite efter eget huvud: https://www.arla.se/recept/kottfarsbiffar-med-apple/ 

Till efterrätt gjorde jag ugnsbakade äpplen med kardemumma och kanel med rostade frön och nötter och vaniljkvarg. Jag hade ett recept liknande det här: https://www.koket.se/susanne_dalsatt/efterratter_och_godis/frukt_och_bar/ugnsbakade_applen_med_rostade_notter_och_vaniljkesella

Men utgick från mitt eget huvud mycket. 

Under kvällen pratade vi om vad vi skulle ha för nytt tema och landade i att välja bland Icas recept i matpåsar både för varmrätt och efterrätt. Skönt att inte behöva klura så mycket på egen hand denna gång. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0