Hej och Gott Nytt År!
Årets första middag gick som vanligt av stapeln i Lanna, dock saknade vi en middagsmedlem som valde att åka skidor med familjen i Sälen denna gång 😉 Som ni kan se på bilden nedan var det en dag som hade bjudit på en del skottande, snö i mängder och många minusgrader på termometrarna.
Tema som bestämts mycket demokratiskt är Tex Mex med tillhörande matchande efterrätt. Jag serverade Kycklingfaijitas i tortillabröd med guacamole.
Recept (4 personer)
600 gram kycklingfilé
1st röd Paprika
1 st röd Lök
1 förpackning Faijitaskrydda
3 dl creme fraiche
Tortillabröd
Riven ost
Stek strimlad kyckling, strimlad lök och strimlad paprika i stekpanna, i med faijitaskrydda och creme fraiche. Låt detta småkoka nån minut. Fyll tortillabröden med kycklingfyllningen och rulla dom, strö över lite riven ost sen in i ugnen på 200 grader ca 5-8 min.
Guacamole
2 avokado mosade
1 vitlök
0,5 dl creme fraiche
salt
chilipulver


Under middagen diskuterades det kring serier, här kom det upp massor med intressanta förslag kring vad man kan spendera sin lediga tid med. Vi pratade också om att alla ska vara unika så att vara vanlig/normal känns numera helt fel... Är det inte ok att känns sig fin eller att säga att nån är fin? Är människor i allmänhet så oförmögna att skilja på sagor och verklighet?
Till efterrätt serverades Minichurrotacos (ett recept taget från https://www.oldelpaso.se/recipes/mini-churro-taco-boats) med ett något modifierat recept
Ingredienser
2 msk smör, smält
12 Old El Paso™ Stand ‘N’ Stuff™ Mini
1 msk + 2 tsk socker
1 krm malen kanel
1 1/2 dl hackade färska jordgubbar
1/2 dl hackad färsk mango
1/2 dl färska blåbär
2 dl naturell grekisk yoghurt
2 1/2 msk honung
Färsk mynta, efter tycke och smak
Värm ugnen till 200 °C. Täck en plåt med ugnsfolie.
Pensla smält smör över varje tortilla. Täck hela båten. Blanda 1 msk socker och kanel, strö på in- och utsidan av varje brödbåt. Ställ bröden på plåten. Ugnsbaka i 6–9 minuter tills kanterna fått färg och de stelnat. Brödbåtarna kommer att bli frasiga när de svalnar. Låt svalna på bakgaller i 10 minuter.
Blanda under tiden jordgubbar, persika, blåbär i en skål och strö över 2 tsk socker. Låt stå i 5 minuter och rör då och då.
Ta en ny skål och blanda yoghurt och honung. Fördela yoghurten i tortillabåtarna och toppa med frukt- och bärblandningen. Garnera med mynta. Serveras omgående eller förvara i kylskåp till servering.

Känns härligt att ha ett år fyllt med härliga middagar med detta gäng att se fram emot 💓
Kramar från Anna