Februari 2024
Vi fortsätter på temat Tex Mex.










Välkomna!
Klockan är 18 och vi samlas hemma hos mig, Anna G.
Ikväll bjuds på Mexikansk gryta
"Huevos rancheros".
Denna serveras tillsammans med ris, nachochips och bladspenat.





Och receptet kommer här:



Så roligt att ses igen! Jag missade ju tyvärr förra middagen, så detta var verkligen efterlängtat.
Vi samtalar denna kväll om det som står var och en närmast för tillfället. Det är alltifrån....Stundande jobbresor, kycklingar, barn och bröst. AI-robotar (när kommer de utrota oss människor?) och bås att klä om i utan att manliga badstädare ser en. Egna, andras och "adopterade" ungdomar. Psykisk ohälsa och vad som kan hjälpa mot det, AI-robotar med psykisk ohälsa, anhöriga, nättroll, sjukvård och arbeten som ibland tar mer än de ger.
Ja, högt och lågt och allt däremellan.
Ja, du vet, allt sånt som vi i generation Y hålls med, försöker uppnå och ändå misslyckas med. Men blir någon av oss nedfrusen och upptinad om sisådär 500 år så kommer vi utan tvekan vara den smartaste på jorden.
Då var det dags för efterrätt.
På temat Mexikanskt blir det
Friterad glass på en spegel av körsbärssky, grillad ananas och hallonkross.

Friterad glass görs så här:
Glasskulor rullas i (glutenfria) krossade kex av valfri sort.
Frys in glasskulorna.
Ta ut dem efter några timmar och rulla dem i uppvispat ägg som blandats ut med några msk mjölk, därefter rullas de på nytt i kexkross.
Frys in glasskulorna på nytt.
Strax innan servering "gräddas" glasskulorna i airfryer i 220 grader i ca 1 minut.


Tack för ikväll!!
Kommentarer
Trackback