Mars-24
Jag ville passa på att testa något som skulle kunna bli en barn-favorit, så jag slog till på "Tortillapizza med kyckling". HIttade recept på santa marias hemisad. Helt enkelt fajita-kyckling på tortillabröd som förberetts med vanlig pizzasås, massa ost på, och bitar av annanas. Till detta serverades en sallad, och kebabsåsen blev stående i kylen vilket jag upptäckte när jag städade undan, ursäkta tjejer!

Till dessert hittade jag något som tydligen är väldigt typiskt för mexiko; Flan de coco. Det var väldigt tacksamt att kunna göra denna kvällen innan, eftersom den ändå skulle marinera i kylskåp i 8h. Jag hittade lite olika recept, och kollade faktiskt youtube-klipp för att avgöra om det här var något jag skulle kunna klara av. HIttade flera kommentarer om att denna dessert inte går att misslyckas med, hur mycket man än försöker, så det lät som bakning helt rätt för mig!
Ingredienser, och tillagning:
2 dl socker, 1 krm limejuice, 1 krm vatten smällts/kokas. Räcker att skaka kastrullen, att röra bli bara kladdigt (även om det fastnar överallt så går det lätt att diska/torka bort)
Häll detta i en kakform, ta på en grytvante och var snabb med att vinkla smeten så att det kommer upp på kanterna ordentligt, det stelnar fort och är väldigt varmt! Låt det svalna, ca 15 min.
5 ägg, 1 burk kokosgrädde, 1 burk kondenserad mjölk, blanda. Häll över i formen.

Gör ett vattenbad, fyll helt enkelt en större form med vatten, så att det täcker ca 3/4 av sidan på kakformen. I vissa recept skulle kakformen täckas med aluminiumfolie innan ugnsbakning 175 grader varmluft, 45 minuter. Jag tror det betydligt förlängde tiden i ugnen, så jag tog bort locket efter 45 minuter och gräddade ca 15 minuter till. Prova med potatissticka- smeten ska vara fast.
När kakan svalnat något, får man lossna den från kanterna, kan räcka med att skaka. Låt svalna något. Tippa över på ett serveringsfat med kanter, sockret har blivit löst så det kommer att flyta ner över kakan. Låt svalna ytterligare innan kakan förvaras i kylen till nästa dag, när det är dags att servera är det bara att ta ut kakan, och strö kokosflingor över. Mums! (eller vänta nu.. tror recensionen snarare var: det här var annorlunda)

Vid dagens middag hade vi sällskap av min galna hund, så det var lite svårt att fokusera på samtalen för min del. Ser fram emot nästa middag, utan hund, så jag kan delta desto mer!

Samtalsämnen för kvällen var den förbaskade trötthet som vi alla känner, är det post-covid, eller pre-klimakterie? Vet inte vilken hypotes som är värst..
Ses pratades det också om en del om självkännedom, vilka bra och dåliga egenskaper vi har, vilka vi vill ändra och vilka vi är måna om att ha kvar.

Kommentarer
Trackback