September: Weiner Schnitzel med balsamicosky, rocculasmör, sugersnaps och råstekt potatis
Hej,
Nu var det min tur igen att laga mat till allas stora fasa.
Det blev som rubriken avslöjar.
Börja med dubbelpaneringen av schnitzeln, det tar mycket längre tid än man tror!
Jag använde mig av kalvinnanlår som jag bankade till lagom tunna skivor.
Därefter påbörjades dubbelpaneringen som bestod av
1. Mjöl som saltades och pepprades
2. Ägg
3. ströbröd
Resultatet fick sedan stekas i rikligt med smör.
Sedan hackades potatisen och stektes i stekpanna i omgångar.
Balsamicosky:
1 msk strösocker
2dl vatten
0,7 dl balsamicovinäger
2 tsk kalvfond (koncentrerad)
Koka alla ingredienser tills det blir en tjock sky på ca 1 dl.
Rocculasmör:
50g smör
40g ruccola
0,5 st citronsaft
2st vitlöksklyftor
salt och peppar
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills allt hackas ordentligt - klart.
Efterrätten var kolaglass som min barndomsvän gjort. Receptet vet tyvärr inte ens jag.

I full gång med dubbelpaneringen. Längst till höger ser ni en färdig Weiner schnitzel (weiner schnitzel = kalvschnitzel).

Resultatet.

Två söta glada tjejer som kollar på kort.

Annorna med deras pose... o så jag. Jag ser ett finger längst ner i vänstra hörnet... det måste vara Maria som tagit kortet ;-)

Kolaglassen serverades med smartisar, mashmellow fluff, chokladbitar, hallon och noisettesås.

Kvällens samtalsämnen var mest om barn, vem uppfostrar hemma, hemliga presenten, barn, husinredning, graviditeter, skolan och dess elever, jobb, och skrev jag att vi pratade om barn? Det var mycket barn.
Tack tjejer för denna kväll! Längtar redan till nästa.
Puss o kram o skaka hand
/Sara
/Sara
Kommentarer
Trackback