Chokladmoussé

Här kommer receptet på chokladmousse. Grundreceptet för vit- och mörkmousse är det samma.
 
(4-5 portioner)
 
Blanda 1 dl kesella och 1/2 dl florsocker.
Vispa 1 ägg.
Dela ägg och kesella-sockersmetarna i 2 lika delar.
Smält 50 g av vit resp. mörk choklad  över olika vattenbad. Vispa ner chokladsorterna i varsitt 1/2 ägg.
Vispa även ned kesellan. Tillsätt vispad grädde, 1 dl i varje mousse-sort.
Häll upp i serveringsskålar, garnera med lingon.
 

Februari

Så blev det februari och min tur att hålla i värdskapet. Denna gång blev torsdagsmiddan på en onsdag, men det funkade ju det oxå ;-)
Temat denna gång är, typ "något jag gillar att laga". "Såå enkelt", tänkte jag! "Då tar jag ju bara och bjuder på nått jag känner för!" Hm, när klockan var 14 hade jag fortfarande inte bestämt vad jag skulle göra till kvällens middag. Men det fixade sig ju :-) Tyvärr kunde inte Sara vara med denna gång, p.g.a. förkylning...ja, det är ju februari (sjukdomsmånaden).
 
Huvudrätt: Tacopaj
Efterrätt: Mörk och vit chokladmoussé
(som vanligt hann jag äta upp innan fotot togs...)
 
De samtalsämnen som yttrades denna kväll var bl.a. : "är barbie levande eller död?", "curlingsföräldrars uppfostran, eller inte", "biologiska klockor", "lärarnas maktlöshet" och "när man står upp och ner ser man inte normal ut".
Tack för ikväll!
//Anna

RSS 2.0