September 2024 i Örebro: Salisbury steak med rotfrukter
Hej!
Denna gång är alla i Örebro och ännu en gång ska det bjudas på färsbiffar med rotfrukter.
Är det bara jag eller kändes det som en evighet sist vi sågs?
Jag letade och letade efter recept på Youtube. Till slut såg jag en måltid som såg god ut på youtube och tänkte att jag kör på den. Jag kallades för "såsen" som barn av syskonen för att jag alltid frågade om sås eller dränkte mina måltider med sås...
o denna rätt var just det. Köttfärsbiffar som dränktes i sås 😆
Efter lite sökande så tog jag och körde efter Zeinas recept.
Huvudrätt: Salisbury Steak
https://zeinaskitchen.se/salisbury-steak/
Eftersom det finns två i sällskapet som vägrar svamp så fick det så klart justeras då det i en original Salisbury steak har just champinioner i sig. Det kan vi så klart inte förgiftas med... så de fick jag stryka bort från receptet - för allas
överlevnad. 😍
Jag följde nästan receptet fullt ut i övrigt... måltiden var dock laktosfri och glutenfri, så de ingredienser som hade mjöl fick bytas ut till glutenfri variant, samma sak med smör > laktosfri variant.

Salisbury Steak med lite justeringar - tillsamman med rotfrukter och sallad.
Efterrätt: Avokado chokladdmousse
https://www.ica.se/recept/vegansk-chokladmousse-med-avokado-och-kokosgradde-728659/
Första efterrätten blev misslyckad då den förbereddes dagen innan, så gör aldrig en "Kokostrifle med avokado" dagen innan, färgen på ingredienserna bleknar! Det var ingen vacker syn och inget jag tänkte bjuda på... så jag gjorde något
annat på dagen vi skulle ses. Varken jobb eller allt jag förberett gick vägen den dagen. Som tur var hade jag tiden på min sida så jag hade tid att göra en annan efterrätt. Båda varianterna av efterätten hade avokado som grund. Efterrätten som
bjöds på blev Avokado chokladmousse.
Jag la även med de mixade hallonensåsen från Kokostrifle-receptet (steg 2) med.
https://www.dietdoctor.com/se/recept/kokostrifle-med-avokado
Denna efterrätt har jag tänkt på att göra sen vi hade vegetarisk/vegan-tema. Skönt att jag gjort den så jag slipper tänka på hur den smakar!

Avokado chokladmousse med hallonsås och bär/ färsk kokosnöt.
Samtalsämnen som vi diskuterade var följande:
- Barn, självklart. Alltid barn och det är ju inte så konstigt! Skolbarn och hur vissa barn kan bete sig, hur våra barn beter sig i vissa situationer. Vad händer om ens barn hamnar i konflikt och hur ska vi som föräldrar hantera hur barn beter sig orättvist mot sitt barn.
- Semester. Hur underbar en semester kan vara med familj och släkt och hur man får lära känna varandra mer under vistelsen.
- Kräksjuka och hur olägligt den kommer under resor... stackars barnen som får genomlida mycket under den tiden...
- Filmtips/Serietips denna gång: Idiocracy (Idiotrepubliken). Baby Reindeer.
- Det sas och diskuterades så mycket, högt och lågt, som alltid. Jag antecknade inte för jag trodde att jag skulle minnas mer men ack så fel jag hade!
Här nedan kommer kvällen i bilder:

Hur fina vänner kan man ha? Insidan ut 😘❤️


Där sitter söta A med sin geopard(?)-dräkt,snäll och spelar sitt spel på sin iPad.
Nästa middag blir söndag den 13 oktober - en lunchbjudning i Hällabrottet hos T.
Tack för denna gång!
Puss och kram 😘 🤗/
Sara