Hej Alla Glada Läsare!

I år fick vi boka biljetterna redan i oktober pga att övriga helg-datum i november redan var uppbokade. Vi är inte ledsna för det, för då fick väntan vara kortare denna gång - Jippiie! 😍
Nu är alltså oktober månad (men gäller November-månad) här igen och precis som vanligt så tog vi på oss våra detektivhattar på oss när vi begav oss till Lerbäck!
Lite kortfattad info om denna gång som finns på nätet:
Deckare med trerättersmiddag författad av Johan Gille.
Baumanns Testamente är den artonde deckaren med trerättersmiddag i rad sedan starten 2004.
Deckarmeny
Förrätt
Höstens rotfrukter från Källsprångs gård med lagrad ostkräm, honung, solrosfrön och rosmarin.
Varmrätt (kött)
Grillad pluma* på surdegsbröd med dragonemulsion, pickles och gremolata.
Varmrätt (vegetarisk, endast förbokning)
Frasiga rotselleripinnar med parmesan på surdegsbröd med dragonemulsion, pickles och gremolata.
Dessert
Vispad yoghurtpannacotta med donut, blåbär och rostad mandel.
* Pluman är en saftig och mör fjäderformad detalj från grisens framdel. Den är sedan länge en uppskattad delikatess i det spanska köket
Vi glömde tyvärr ta kort på förrätten men här kommer kort på resten av middagen...
Vi satt och gick igenom alla tänkbara ledtrådar 🕵️♀️ ... tills vi fick efterrätten...
Precis som vanligt pratade vi om mycket annat än det som står nedan men minnet sviker...
- Promenader i vackra miljöer
- Vilken favoritplats vi har i lokalen nu när vi varit där i säkert 10 (?) år nu...
- Våra jobb
- Våra ex-kollegor som bytt jobb
- Tobak och människans sätt för "belöning"
- Betygsättning av maten
- …och mordgåtan så klart
Tack för ännu en härlig kväll med fint sällskap och god mat! ❤️
Denna vackra höstdag bjöd jag på Yakiniku (recept från arla) samt Thailändsk pannacota med mango (inspirerat från santamaria).

Jag hade en liten gräddkris inför efterrätten, men eftersom båda rätterna går snabbt att laga så hann jag handla och ändå servera middagen i tid. Yakiniku kan varmt rekommenderas, väldigt gott, och väldigt enkelt! Jag hittade ett recept med asiatisk coleslaw, som jag kommer göra fler gånger, kul med nya smaker!


Som alltid när vi ses var det väldigt trevligt! Vi diskuterar livets både goda och svåra sidor, och så också ikväll. Det var bättre förr, när vi var små var somrarna alltid varma, och vintrarna alltid vita, vi skötte oss som tända ljus i skolan, och sög in information som tvättsvampar. Skolan var bra på det, förr. Nu är det värre, det regnar på somrarna, men inte tillräckligt för vattenlagren, det är mörkt om vintern, och för dyrt att tända lampor, barnen har både telefoner, surfplattor, tv-spel och datorer, och lär sig ingenting i skolan. Skolan är inget bra på det, nu.
Tur att vi sitter i samma båt, för delad glädje är dubbel glädje, och delad svårighet är mindre tung. På tal om svårigheter så konstaterade vi att hjärnan är bra klurig att förstå sig på. Den kan vara helt fantastisk, men också otroligt otäck. Vem ska man lita på i dessa tider.. det var bättre förr.