September - Köttfärsbiffar med potatisgratäng - Vit choklad pannacotta

Hej,
 
Nu blev det äntligen middag i Örebro. Världsläget ser likadant ut men det känns lite mer under kontroll.
Huvudrätten denna gång blev Köttfärsbiffar med potatisgratäng, till efterrätt blev det vitchoklad pannacotta. 
 
Recept på potatisgratäng:
https://www.tasteline.com/recept/kramig-potatisgratang-2/ 
(Jag använde dock 8 dl grädde och 2 dl mjölk till skillnad från receptet ovan.)
 
Köttfärsbiffarna:
Nötfärs
Lägg lök, paprika, vitlök, i mixer, gör allt i väldigt små bitar.
7 sorters krydda
Paprika pulver
grillkrydda
 
blanda ihop allt och stek i smör.
 
Efterrätten:
https://www.koket.se/pannacotta-med-vit-choklad
 
Samtalsämnen har varit lite varierat och precis som vanligt är barn ett återkommande ämne, vardagspussel, små söta katterna som nu fått nya ägare, "fika" på jobbet som tog 4h och där fika aldrig blev av, hur man ska få till ett dop med restriktioner och mycket mer som jag knappt minns nu bara nån timma efter...
 
Sist men inte minst så var en stor del av tiden som gick åt att bestämma vad vi ska pyssla med i november. Tanken är att vi ska träffas en heldag och vara tillsammas från frukost till middag/kväll.
Vi ska laga mat ihop och umgås med världens bästa gäng.
 
Tio år har gått med er alla och jag längtar redan till nästa tio åren och fler nya minnen.
Man kan inte vara annat än välsignad och tacksam för att ha dessa fantastiskt fina, underbara och härliga tjejer i ens liv. Tack för att ni finns 💖
 
/Sara
 
Nedan kommer kort från middagen.:
 
 

RSS 2.0