Mars, med oanad spänning..

 
I vanlig ordning skriver jag mitt inlägg med god tidsmarginal, så här 2,5 månad efter tillställningen (20/5 skrivet om 6/3). Det här temat var verkligen roligt, det var ganska enkelt att hitta recept, och det rådde väldig samstämmighet mellan olika sajter om vilken mat som var tidsenlig för årtiondet. Den första sidan jag hittade var ICA, hittade en väldigt spännande meny bestående av Coq au vin med potatis till huvudrätt, och chokladpudding till efterrätt. Därutöver fanns fin mingelmat bestånde av fylld tomat och gurka, smaskens!
 
...men vänta nu lite.. det var ju exakt det som serverades på föregåenden middag! GAHHHH!!! Vad ska jag göra nu? På min lapp står tydligt det årtionde som denna middag är förknippad med. Jag misstänker således att Anna har blandad ihop mitt årtioende med sitt eget. Jag inser att det finns några lösningar på problemet:
 
1. Servera samma middag som Anna och låtsas som ingenting.
2. Gissa vilket årtionde som kan ha stått på Annas lapp och välja det istället för att skapa ytterligare förvirring i gruppen.
3. Fråga Anna med vetskap att jag bekänner för henne, så att både jag och hon vet varandras årtionden, men vi spar det för gruppen.
4. Skriva till gänget och fråga alla, och förstöra för samtliga nu när min middag är sabbad.
 
Helt klart 4, eller vad säger ni?! Eller 3 blev resultatet, jag skrev ett försiktigt meddelande, och efter ett tag fick jag ett motvilligt bekännande, och så böt vi årtionde 😂
 
Sedan en tid tillbaka äter jag LCHF fram och tillbaka. Det visade sig inte vara helt förenligt med mitt nya årtionde, så nu fick jag söka lite mer noggrant. Tillsist hittade jag ett recept som lät gott och fungerade väl med LCHF; Gratinerad, färsfylld paprika. Och till efterrätt serverades päron gratinerat med after eight och glass. LCHF vänligt alternativ blev chokladmousse med bär.
 
Ser fram emot nästa spännande bjudning! Här kommer lite bilder från kvällen, tyvärr hittar jag just nu ingen inställning för att vända korten rätt, så vänd och vrid bäst ni vill!
 
 
 
 
 
 

Tänk så tokigt ändå

Hejsan svejsan!

Jag hade förberett mig noga.
Googlat, frågat släkten, sett tv-programmet "Historieätarna", för att veta vilken sorts mat jag skulle laga.
Så när min middagskväll kom, kände jag mig säker på min sak och på vilken mat jag skulle laga. Och som toppen på gräddtårtan så hade jag skapat en spotifylista med låtar som matchade maten.



Så här kanske jag hade sett ut, om jag levt under det årtionde som maten vi åt denna kväll och låtarna vi lyssnade till denna kväll, kom ifrån...? Kanske.

Och här kommer recepten för maten...
Huvudrätt
TUPP I VIN




Till efterrätt:
CHOKLADPUDDING MED GRÄDDE

Blanda pulver med mjölk (mängs står på förpackningen). OBS, Häll i en inte för djup skål!!
Ställ skålen i kylen.
Vispa grädde.
Klart!

Vi hade en trevlig kväll.
Sara hade med sin alldeles nyfödda lilla dotter Noelle och såååå söt hon är och såååå liten💕

Synd bara att jag kollade vilket årtionde min middag skulle ha som tema först efter att middagen var slut....😞🙈
Mvh Anna 




RSS 2.0