Vi börjar om - Juni 2019
Ny omgång, svårare och svårare att hitta nytt tema.. Denna gång gick vi tillbaka till temat soppor/grytor som vi började med på den där allra första middagen 2011 på Holmagatan i Kumla.
Jag valde att göra middag baserat på ett av mina favoritrecept från Linas matkasse, Krämig lax- och fänkålsgryta med saffran och dillpesto

Idag kunde tyvärr inte rara Sara vara med då det är renovering och fix som kräver att mamman är på hemmaplan och tar hand om söta döttrarna. Som alltid en viss saknad när vi inte är fulltaliga.


Tema efterrätt - Pannacotta
Jag valde att göra en LCHF pannacotta med grekisk yoghurt och blåbär. Recept inhämtat från http://www.56kilo.se/blabarspannacotta-med-yoghurt/
Ingredienser
2 gelatinblad
1 vaniljstång
2 dl grädde
2 msk sötning
2 dl blåbär, frysta går bra
2 dl rysk yoghurt
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Gröp ur vaniljstången och lägg stång och frön i en kastrull med grädde. Koka upp. Ta bort från plattan. Fiska upp vaniljstången. Vispa ner sötning och gelatinbladen och blåbären. Om frysta blåbär används, låt dem ligga en stund så de blir upptinade i den varma grädden. Mixa grädden slät med stavmixer. Rör ner yoghurten till en slät gräddblandning.
Häll upp i glas. Låt stå kallt i minst 4 timmar.
Servera med lättvispad grädde och bär.

Och så en bild på värdinnan efter att gästerna hade gått.

Då jag för första gången skriver bloggen 1 månad efter middagen har jag totalt glömt bort vad vi pratade om... Men trevligt som alltid var det!