Maj - Sista pajomgången
"Säj visst är det väl konstigt att sommarens blomma bara ler fast hon vet att hon snart måste dö,
för att rätt som det är ligger ängarna tomma
och sen är det nära till vinter och snö,
ja hur kan man väl tro på ett mål och en mening när en sommar så hastigt försvinner sin kos,
och när hösten med mörker och frost i förening alltför tidigt får ta både blåklint och ros?" - Atle Burman
Från en mycket långvarig vinter blev det knappt någon vår, det blev försommar direkt. Det var så pass varmt denna maj att vi med enkelhet hade kunnat sitta ute hela kvällen men av olika omständigheter denna vår så stod utemöblerna kvar i förrådet.
Ikväll var det sista omgången för paj. Precis som tidigare så försökte jag ikväll också lchf-anpassa recepten då några i gruppen följer denna diet.
Till huvudrätt gjorde jag sparris och baconpaj och grönsallad och till efterrätt jordgubb och rabarbersmulpaj med vaniljgrädde.
Eftersom jag har varit mer än vanligt disträ en tid så kom jag inte ihåg att ta kort förren efter att vi ätit upp.
Pajskal:
Mandelmjöl och solroskärnor
1 dl olivolja
En nypa havssalt
Fyllning:
1 dl Creme fraiche
1 dl grädde
1 ägg
1 dl Västerbottenost
Kryddor efter behag
Förstekt bacon och sparris
Jag hade en extra stor pajform så jag dubblade fyllningen.

Under kvällen pratade vi mycket om relationer, hur svåra de kan vara. Vi pratade om framtiden, om tro och svenska kyrkan, värderingar. Allt mellan himmel och jord minst sagt. Vi funderade länge kring vad nästa tema skulle bli. Många förslag kom upp men vi fastnade tillslut för "Max 5 ingredienser" - recept som huvudrätt.