Juni 2018 TEMA: 5 ingredienser

Denna omgång blev det bestämt att vi skulle laga middag med en huvdrätt bestående av endast fem ingredienser. Med en bit dålig fantasi och kort planering serverade jag som varmrätt Kokt färskpotatis (ingrediens 1) med grillad fläskkotlett (2), grön sparris (3) samt bernaisesås (4). Fläskkotletten la jag i marinad (5) kvällen innan bestående av olja, sambal olek, sweetchili sås, soya, vitlök och grillkrydda. 
 
Det smakade bra 😋
 
 
 
Vår middag åt vi utomhus denna underbara junikväll men det var nära att vi fick vara inne. 
Anledningen var att vi några timmar innan maten hade upptäckt ett getingbo i vårt parasoll och vissa av getingarna var envisa och letade länge efter sitt gamla hem.
 
 
 
Efterrätten var ett fritt val och då valde jag ett recept från Linas påskbordskasse: Fransk chokadtarte med kanderade valnötter och lättvispad grädde. 
 
 
 
 
Vi diskuterade invandringspolitik under kvällen, semesterplaner, jag visade tjejerna vår trädgård då de intte varit här på 1 år samt så pratade vi om tonårspojkar och grupptryck... Både glada och tunga ämnen precis som vanligt 💗
 
Om knappt två veckor syns vi återigen hos Anna mitt i semestertider :)
 
 
 
 

RSS 2.0