Hej på er,
Så nu går vi in på åttonde året med våra tjejmiddagar, minst 70 gånger har vi setts hemma hos varandra och lagat mat samt säkert runt 10 ggr med thanksgivingmiddagar, tacokväll, julbord, lerbäckteater och annat trevligt. Vilken lyx att få ha er i mitt liv och dessa fantastiskt trevliga kvällar att se fram emot varje månad. I januari är tanken att middagen serveras hemma hos mig men då mina barn vaknade upp med vattkoppor middagsdagen till ära samt att vi har en underbar söt tre veckors bebis som skulle med på middagen så bokade vi om och Therese öppnade upp sina portar till sitt hem där inga vattkoppsbaciller fanns. Tack Therese, du är så fantastisk!!
Till middag blev det Tacopaj, recept enligt nedan:
Pajdeg (200 grader i 10 min)
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gram margarin
Köttfärsfyllning:
500 gram färs
1 paket tacokrydda
1 gul lök
1 vitlök
1 dl vatten
Creme fraicheblandning:
4 hackade tomater
4-5 hackade pepperoni
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
2 dl riven ost
3 msk chilisås
salt och peppar
Fixa pajdegen och in med den i ugnen 10 min på 200 grader. Stek köttfärsblandning och lök och blanda i vatten och tacokrydda. Blanda ordning alla ingredienser till creme fraicheblandningen. När pajskalet varit i ugnen så lägger man i köttfärsen och toppar med creme fraicheblandningen. In med pajen i 20 min på 200 grader. Till pajen serverades även en liten Salsa tricolore.
Salsa tricolore
2 avokador i
2 tomater
1/2 lime
1 burk majskorn (à 340 g)
salt
peppar
Salsa tricolore: Dela, kärna ur och gröp ut avokadorna. Skär avokadoköttet och tomaterna i små tärningar och blanda med pressad lime i en skål. Tillsätt avrunnen majs. Smaka av med salt och peppar.
Tyvärr hann jag inte ta kort innan maten var i magen.
Som efterrätt gjorde jag Daimpannacotta enligt ICAs recept (https://www.ica.se/recept/daimpannacotta-722917/).
Ingredienser
2 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad med daim
Topping
1 dubbeldaim
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden tillsammans med frön och vaniljstång och låt sjuda några minuter.
Ta upp vaniljstången. Bryt ner chokladen i grädden, rör tills chokladen smält.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i grädden och låt smälta till en slät smet och att allt blandats ordentligt.
Häll upp i glas eller små burkar. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar.
Topping: Hacka daimen och strö den över pannacottorna vid servering.

Samtalsämnen under kvällen var så klart Annas lilla bebis Julian och hur han hade kommit till världen och hur familjen mådde. Vi pratade om nyårslöften och det var nog bara vi Annor som hade gett några, de handlade om choklad och chipsförbud... Får se hur det går. :) Vi pratade om vi hade något nytt vi vill börja med eller lära oss under 2018, Therese skulle försöka lära sig cello och Sara skulle leta på hennes projektledarinstinkter som hon haft i ide under hennes föräldraledighet.
Tyvärr var inte Maria med idag men vi ska nog ställa samma frågor till henne till vår träff i februari.
God fortsättning önskar jag er alla!
//Anna