April hos Sara - Krämig kyckling- och grönkålspaj/ Lyxig kladdkaka
Hej!




//Sara
Recept:
Pajen:
4 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
50 g smör
1 ägg
Rör ihop alla torra ingridienserna med smöret, tillsätt därefter ägget. Rör ihop degen till en massa och ställ i kylen i ett par timmar så den blir fast (eller frys den i ca 20-30 min).
Därefter fördelar du pajskalet på formen och förgräddar den i ca 10 min. (170 grader i ugn).
Fyllningen :
gram kycklingfilé
200 g Grönkål, drygt
1 röd paprika
400 gram valfri creme bounjour (2 st paket) (jag hade vitlökssmak)
1 hönsbuljong
Salt & peppra.
2 dl riven ost, drygt
Gör så här :
Ställ ugnen på ca 200 grader.
Stimla kycklingen, och bryn den.
Stek paprika och grönkål tills de blir mjuka tillsammans med buljongen. Lägg lite vatten om så önskas. Rör ner creme creme bonjour,.
Och smaka av med salt och peppar och eventuella kryddor ni vill.
Häll ner kyckling och låt det sjuda upp tillsammans innan du lägger det i pajformen, strö ost över och grädda i ca 20- 30 minuter
Eller tills pajen är gyllene brun.
Serveras tillsammans med en god sallad.

- 100 g Smör
- 2 Ägg
- 2,5 dl Socker
- 1 msk Vaniljsocker
- 3 msk Kakao
- 1 krm Salt
- 2 dl Mjöl
- 1 burk Karamelliserad mjölk
- Nutella efter smak
Så här gör du
1.5 tim- Sätt ugnen på 175grader
- Smält smöret
- Blanda ihop ägg och socker (ingen elvisp behövs)
- Blanda i allt utan smöret
- Tillsätt smöret och rör väl
- Smörj och bröa en form
- Häll i smeten och bred ut den i formen
- Grädda i 15-17 minuter, var inte rädd att ta ut den när den är lite lös.
- Låt kakan svalna
- Bred ut den karamelliserade mjölken
- Ställ kakan i frysen ca 1 h
- Klicka ut nutella och bred ut den försiktigt
- Toppa med flingsalt och en klick grädde
- Trevlig fikastund!
https://mittkok.expressen.se/recept/lyxig-kladdkaka-med-kola-och-nutella/