Mars 2016, 3 rätterslyx!

Detta krävde lite mer planering än vanligt! Jag valde en meny där mycket gick att förbereda dagen innan, så gick det ändå helt ok på dagen D!

Till förrätt serverades Tunnbrödsrulle fylld med röra på rökt älgstek, smörgåsgurka, senap och rosmarin. 


150g rökt älgstek
1/5 gul lök
1 msk Senap
40g Majonnäs
50 g Smörgåsgurka 
Rosmarin
4 tunnbröd 

Jag gjorde en enkel stek som kryddades med salt å peppar, å penslades med lite rökarom. 175 grader till 70 grader innertemperatur. Sedan skar jag den i små små bitar, hackade lök å gurka, å blandade allt till en röra som fick dra över natten. 

Till huvudrätt serverades Kavrings - och västerbottenosts- överbakad röding med purjolök och tomatsmörsås. Detta gick snabbt att göra!


Till dessert serverades lingonmuffins med cream cheese-glasyr, 😋! 

Maten åts upp till minsta smula av vårt glada matgäng! Diskussionsämne denna kväll var planerade husbygge,  renovering, tillökning, arbetsbelastning m.m. när en lagar 3-rätters är det svårt att hänga med i alla diskussioner :-) nu längtar jag till nästa middag! 😊 


RSS 2.0