Omgång nio - Mat a la Goda Rum

Hej kära läsare!
 
Återigen har turen kommit till mig och ny omgång med spännande maträtter. Vi hade lite svårt att hitta temat denna gång men turen föll på lite lyxigare mat och vi valde att använda en restaurangs meny som utgångspunkt. De tjejerna (kvinnorna kanske numera =)) som inte hade middagen fick välja maträtten åt värden från Goda Rums meny. Så i juni serverades det Soltorkade tomater- och basilikaöverbakad kycklingfilé med balsamico- och honungssky, rostad vitlöksaioli, grillad tomat med osttäcke samt bakad potatis
 
 Det smakade bra =)
 
Receptet är ett plock av flera recept från andra sidor och här kommer några länkar för den intresserade:
 
http://malinsdiner.blogspot.se/2013/05/parmesan-och-basilikaoverbakad.html?m=1
 
http://www.cerealiafoodservice.se/Receptsida/?recipeid=7ed2bc6d-f599-4fa2-ae08-f37dc78da548&portions=10
 
http://blogg.alltommat.se/jennieochstina/tag/aioli/
 
 
Till efterrätt blev det en hederlig rabarbersmulpaj med glass och vaniljsås. 
Recept:
Smord form
Rabarber med ca 1-2 dl socker och nån matsked potatismjöl
 
Smulpajen
3dl vetemjöl 
3dl fiberhavregryn
2 dl socker
200 gram margarin
In i ugnen ca 15-20 min på ca 225 grader 
Anna och Maria är redo att hugga in..
 
Vi samtalade lite om allt möjligt som vanligt med fokus på ett stundande bröllop 👰 samt lite prat om hur man tänker vid nyanställningar. Anställer man lika gärna en kvinna som man om kompetensen är densamma? 
 
Här verkar det som min son är redo att hugga in minsann, sötnosen. 
 
På återseende! 

RSS 2.0