Oktobermiddagen


Välkomna hem till mig, här är mitt nya boende, mormor och gammelmormors gamla hus. När det var min tur att ordna middag i våras så hade jag precis flyttat in och hade då bara ett sovrum att bo i eftersom hela huset renoverades, middagen serverades därför då inne hos mina föräldrar men nu är det dags att inviga mitt nya kök istället.
Jag hade jättesvårt att bestämma mig för vilken köttfärsrätt jag skulle göra, i ren panik blev det till slut Spagetti och köttfärssås med grönsallad och parmesanost

Jag har aldrig använt något recept när jag gjort denna rätt utan alltid höftat lite, så även denna gång så jag kan inte bjuda på något recept här. Recept på efterrätten kan ni dock få istället. Jag bestämde mig för äppelpaj som är min favorit men istället för smulpaj som jag brukar laga så ville jag nu testa att göra en knäckigare variant.

  • 6 äpplen150 g smör 
  • 3 dl havregryn 
  • 2 dl socker 
  • 1/2 dl ljus sirap 
  • 1 1/2 dl vetemjöl 
  • 1/2 tsk bakpulver 
  • 2 msk grädde2 tsk havssalt

Koka smör, socker, sirap och grädde några minuter, blanda med torra ingredienser, häll över täcket över frukten i ugnssäker form, grädda i ugnen, 175 grader tills täcket fått färg.



Vi pratade om allt mellan himmel och jord denna kväll, som vi brukar göra men såg också fram emot nästa middag som skulle bli på Lerbäcks teater.

RSS 2.0