Maj

När vi planerade denna omgång så såg jag framför mig att vi skulle sitta i mitt nya kök i mitt nya hus, tiden sprang dock iväg och renoveringen drog ut på tiden. Vi samlades därför i mina föräldrars kök denna gång och jag bjöd på pastagratäng och vit chokladpudding.

Pastagratängen var en favorit från när jag och mina syskon var små och är busenkel att göra.

Koka pasta lägg i botten på en stor gratängform. Fräs upp kasslertärningar och lägg på pastan. Koka broccoli och lägg på kasslern, krydda efter behag. Häll över hollandaisesås och strö lite riven ost över, ställ in i ugnen till dess osten fått en fin färg.

Vit chokladpudding med mörk kärna

5 personer

5 dl vispgrädde

2 dl mjölk

4 gelatinblad

2 msk socker

200 g vit choklad, grovhackad

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  • Koka upp grädde och mjölk i en kastrull.
  • Tag upp gelatinbladen och krama ur vattnet.
  • Dra kastrullen åt sidan och tillsätt gelatinblad, socker och choklad.
  • Rör om tills allt har smält, låt svalna några minuter.
  • Häll upp hälften av blandningen i små skålar, kaffekoppar eller vinglas. Blanda i kakao i resten. Låt puddingen i glasen stelna lite, fyll på med kakaopuddingen i glasen.
  • Låt puddingen stelna i kylen i ca två timmar.
Under kvällen tittade vi på bröllopsvideor och pratade framtida bröllop, vi pratade också och födslar och framtida födslar, husinflyttningar och framtida husflyttar, det händer mycket spännande i gänget nu, vilket är jättekul att vara en del av!

RSS 2.0