Våriga Mars
Denna gång bjöds middagsgänget på hemmagjord, färsk ravioli. Till dessert serverades en smarrig "snickerstårta".

Pasta
Överraskande lätt och gott! Men, att kavla ut degen tar låång tid, så det gäller att planera!
Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl durumvete
1 krm salt
3 ägg
2 msk olivolja
0,5 msk vattenFyllning:
Hacka soltorakde tomater och basilika. Blanda med fetaost. Salta och peppra.
Blanda mjölet och saltet och gör en grop i mitten. Häll i ägg och olivolja. Arbeta ihop till smidig deg med händerna. Tillsätt ev. vatten för en smidig deg. Lägg i plastpåse och låt vila i kylen minst 1 h.
Kavla ut degen så tunn som möjligt. Jag använde ett glas för att skära ut lagom stora bitar. Fyll bitarna med ca 1 tsk av fyllningen, nyp ihop med gaffel eller fingrarna. Se till att de är ordentligt slutna! Koka i saltat vatten. Serverades med spenat, olivolja och havssalt. Även en klick smaksatt creme fraiche.

Chokladtårta
Mumsigt som attans! Tårtan blev i tre våningar, men receptet är för fyra. Jordnötskrämen och den mörka chokladsåsen är väl tilltagna, det blev en hel del över.
Botten:
6 ägg
6 dl strösocker
300 g smält smör
150g mörk choklad (smält ner i smöret)
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
Vispa ihop ägg och socker, behöver inte bli pösigt. Blanda med det smälta smöret och chokladen. Blanda de torra ingredienserna i egen bunke, och vänd tillsist ner i smeten. Häll upp i två smörade och bröade bottnar. Grädda i 175 grader, 30-35 min. De blir lättare att dela om de står i kylen över natten.
Jordnötskräm:
3 dl jordnötssör
4 dl cream cheese
2 dl florsocker
2 dl vispad grädde
Blandas. Breds mellan bottnarna.
Ljus chokladfrosting:
100g mörk choklad
125g mjölkchoklad
1,35 dl vispgrädde
1 msk vit sirap
175g rumstempererat smörFinhacka chokladen. Koka upp grädde och sirap, häll över chokladen, låt stå 2 min. Rör till en jämn chokladsmet, tillsätt smöret och vispa med elvisp till helt slätt. Breds över tårtan.
Mörk chokladsås:
100g mörk choklad
1dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
25 hg smör
Finhacka chokladen, blanda allt i en kastrull. Puttra på medelvärma till en tjock chokladsås. Hälls sist över tårtan, och toppa sedan med jornötter.
Minnet sviker angående samtalsämnen denna kväll, jag skyller på all tid som krävdes i köket! :)