Omgång sju - Pastarätt med Chokladefterrätt

Då har vi kommit fram till omgång sju, vi går in på vårt fjärde år med torsdagsmiddagar! Denna omgång kommer tillägnas pastans värld samt så kommer efterrätten innehålla choklad. Chokladen valdes då vi i början på vintern tillsammans var på en liten chokladprovning. 
 
Färsk pasta med kyckling
 
 
Stek den strimlade kyckling med vitlök samt rödlök. Koka pastan och rör sedan samman kyckling, pasta, bladspenat, smulad fetaost, oliver samt körsbärstomater och servera. För att göra denna rätt saftigare slängdes det på några matskedar olivolja. 
 
Trippelchokladterrin
 
 
Till sex portioner
150 g vit choklad 
150 g ljus choklad
150 g mörk choklad 
4,5 dl vispgrädde
 
Garnerade med kakao samt hallon och passionsfrukt.
 
1,5 dl grädde samt choklad (vit/ljus/mörk) ska långsamt smälta i kastrull (låt det inte koka). Mellan varje lager ska efterrätten vara i frysen ca 20 min för att stelna innan nästa lager ska på. Låt sedan efterrätten vara i frysen tills den ska serveras. Mumma, denna var mycket uppskattad!!
 
 
Vilket fint och härligt gäng att spendera utvalda torsdagskvällar med :) Varje månad under de senaste tre åren har vi nu setts och jag är imponerad och otroligt tacksam för detta, många skratt har det blivit och fler lär det bli. Denna kväll diskuterades bebisar, bröllop, julhelgen och julklappar. 2014 kommer bjuda på många fantastiska upplevelser som säkerligen kommer tas upp under våra middagar. 
 
Kram från 1a skribenten på året
 
 

RSS 2.0