September: Cannelloni med spenat/ricotta samt Mjöljchokladpannacotta

September betyder att det är Saras tur att bjuda på något. Denna gång tog jag något som jag vet att jag kan laga tillräckligt bra för att inte skämmas. Det blev den italienska maträtten: Cannelloni som egentligen kan göras på tusen olika sätt. Allt som kan stoppa är egentligen fantasin. Det blev en vegetarisk version. Cannelloni med ricotta/spenat och soltorkade tomater. 
 
Cannelloni med ricotta, soltorkade tomater och spenat

1 paket cylinderformad pasta eller färska pastaplattor. 

Tomatsåsen
4 st charlottenlök
2 st vitlöksklyftor 
3 burkar krossad tomat av märket Mutti 
(Köps sämre sort så tillsätt 1-2 msk socker)
2 dl vitt vin
2 st buljongtärningar
20 blad basilika
Salt
Peppar
Olivolja

Hacka lökarna och stek med olivolja så att de svettas.
Häll ner de krossade tomaterna, vinet, buljongerna och basilikan.
Koka i svag värme i minst 1h. 

Fyllning
450 g spenat
2 paket ricotta (500g)
1 krm salt
Plus annat som skulle vara av intresse.
I mitt fall tog jag med soltorkade tomater i fyllningen. 

Blanda allt innehåll. 

Häll i fyllningen i pastan och lägg i formen.
Häll över tomatsåsen och grädda i ugnen, på 235 grader i ca 30-35 min. 

Strö över ost för att få fin färg på ytan innan du ställer det i ugnen. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tror inte det var någon tjej som hade ätit det förut.
Vilken tur att Sara bjöd på något nytt för en gångs skull... händer ju aldrig annars :-)

Sen ska vi inte glömma bort efterrätten. Den viktigaste rätten!
Eftersom choklad är det godaste som finns det ärligt talat inte någon anledning att göra något annat.

 
Mjölkchokladpannacotta

6dl grädde
3 st gelatinblad
200g mjölkchoklad

Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vattenbad. 

Koka upp grädden. Häll i all choklad i den varma grädden.
Rör om tills chokladen har smält.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och häll i grädden. Blanda väl. 
Häll upp i småglas och låt svalna i ett par timmar. Helst under natten. 
Garnera med något innan servering.
Jag valdevriven mörkchoklad för att bryta med den söta pannacottan.

Tess, Anna G och Anna O.
 
Jag är tydligen världens sämsta på att ta kort... eller så var diskussionsämnet inte så himla intressant för en viss Anna ;-) Nää var jäkligt dålig på att ta kort denna gång.
 
Under middagen har vi pratat om allt möjligt. Räcker det inte med att säga så eller måste jag dra upp allt? Hmm okej då. Vi har pratat om det vanliga: barn, relationer, break-ups/ "back-ups" ;-), Tess som ska spela med sitt band på fredag (Live at Heart) då skulle hon oxå försöka ragga på killar...
Sen vart det hett där vi diskuterade Sverigedemokrater och vad varje person tycker om hur vi tappar våra traditioner allt mer och mer, invandrarfrågor, Syriens inbördeskrig, nånstgans på vägen spårade det ur oxå då vi kom in på djursex. Det kom vi fram till efter att ha pratat om hundar och hur det kan gå när man parar ihop olika raser... de olika raserna ledde till en Liger/Tigon som i sin tur ledde till människor med djur... 
 
 
 En glad Maria :-)
 
Tack så jätte mycket för en riktigt trevlig kväll tjejer! Det är alltid kul att träffa er och våra diskussioner blir aldrig tråkiga! Vi bestämde att nästa träff blir hos Tess den 3e oktober, kl 18:30.
Ni får ha det gott och sköt om er tills dess!
 
Puss o kram o skaka hand
 

RSS 2.0