Sköna maj, välkommen till vår bygd igen!

Våren smyger sig sakta på och med den kommer vårkänslorna, kanske inte så konstigt att kvällens samtal rörde sig mycket kring dejter, relationer och liknande. 
Jag har längtat efter våren ganska länge nu och tänkte att när det nu blev min tur att bjuda in till middag så skulle det vara en vårinspirerad meny. Sedan kommer livet och dess förpliktelser emellan och plötsligt står jag på Ica kvällen innan och funderar över vad jag ska hitta på och hur tusan jag ska hinna städa innan mina vänner kommer. Jag fastnar som vanligt, alltför lätt i musikens värld och trots stressen att hinna med matlagning och städning så bestämde jag mig ändå för att samtidigt göra en vårlista som soundtrack till vår kväll. http://open.spotify.com/user/tirre_83/playlist/3ZZbgrYeou52wwPJGK1XDd
 
Till slut bestämde jag mig för följande:
Varmrätt: Örtkryddad kyckling med hasselbackspotatis och kall örtsås.
 
 
Efterrätten blev ett säkert kort som jag bjudit på förut och som jag vet går hem hos mina vänner: 
Cheesecake
 
Det är mina kära moster som lärt mig receptet på denna desserthit som jag nu tänkte dela med mig av.
 
Kajsas cheesecake
 
Du behöver tre skålar och en pajform.
Krossa digestivkex i botten på pajformen.
Blanda och vispa tre äggulor och ett paket philadelfiaost och 1,5 dl strösocker i en skål.
 
Vispa tre äggvitor till ett hårt skum i skål nummer  två.
 
Vispa tre dl grädde i den tredje skålen.
 
Blanda allt (vispa inte) från de tre skålarna försiktigt och häll ner allt i pajformen.
 
Ställ in i frysen ca 4 timmar, ta ut cheesecaken några minuter innan servering och dekorera med valfri frukt/bär.
 
Våra tankar gick under kvällen till Maria som inte kunde närvara, en av hennes söta katter hade spenderat tid på sjukhus och skulle nu
äntligen få komma hem. Vi har under året firat våra 30-årsdagar en efter en och då köpt "Live it"-boxar till varandra, med tanken att vi sedan skulle hitta en bra upplevelse som vi kunde dela alla fem. Vi har funderat på en massa alternativ men just nu ser det ut som att vi kommer satsa allt på dessert- och chokladprovning vilket passar oss alla utmärkt. Tanken är att hinna med det förstnämnda någon gång nu under försommaren så förhoppningsvis kan vi inom kort rekomendera våra favoritdesserter från dessertprovningen.
 

RSS 2.0