Omgång nummer sex - Vegetariska Juni

I Juni besöker vi som vanligt mitt kök och nu är det ny omgång och denna gång föll lotten på det vegetariska köket. Så närmsta halvåret kan ni följa våra vegetariska recept från en mästerkock till en annan :)
 
Kvällens meny bestod av Mexikanska bönburgare med guacamole
 

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 förpackning kokta kidneybönor (à 380 g)
  • 1 burk chunky salsa gärna tropical (à 300 g)
  • 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 200 g osaltade cashewnötter
  • 2 dl ströbröd
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt

Guacamole

  • 3 avokador (mosade)
  • 1 urkärnad hackad tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm chilipulver

Tillbehör

  • 8 pitabröd
  • 3 tomater i skivor
  • 1 rödlök i skivor
  • 8 salladsblad
  • ketchup alt chilisås

 

Skala och finhacka löken. Fräs den i olja i en stekpanna ca 2 minuter. Skala och pressa i vitlöken. Fortsätt fräsa ca 2 minuter. Ta från värmen.

Häll av och skölj bönorna och tillsätt dem i pannan. Rör ner salsa, sambal oelek och hälften av cashewnötterna. Häll allt i en matberedare och mixa tills det är grovhackat. Rör ner ströbröd, persilja och salt. Låt svalna.

Forma 8 biffar (för 8 st). Grovhacka resten av cashewnötterna. Vänd bi€tarna i hacket. Grilla några minuter på varje sida.

Pensla pitabröden med vatten och värm dem på grillen eller i ugn enligt anvisning på förpackningen. Servera bönburgarna med tillbehören och guacamole i pitabröden.

 

Och till efterrätt blev det en Moussedröm med vit choklad och jordgubbar

 

Ingredienser

Jordgubbsmousse

  • 500 g jordgubbar (500 g motsvarar 1 liter)
  • 5   gelatinblad
  • 3   äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 6 dl vispgrädde

Vit chokladmousse

  • 2   gelatinblad
  • 200 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2   äggulor
  • jordgubbar till servering

Börja med jordgubbsmoussen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Ansa och mixa jordgubbarna till en slät puré med stavmixer eller i matberedare.

Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden för sig.

Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och lägg dem i den varma purén. Smält dem under omrörning på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av jordgubbspurén. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden.

Klä insidan av en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) med plastfolie, låt folien gå en bit över kanten. Häll smeten i formen. Ställ i frysen 4 timmar.

 

Vit chokladmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Finhacka chokladen. Vispa 2 dl av grädden fluffigt, ställ i kylen.

Koka upp resten av grädden i en kastrull. Ta från värmen. Ta upp gelatinbladen och lägg i kastrullen. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning.

Vispa äggulorna. Rör ner dem i chokladblandningen. Vänd därefter ner den vispade grädden, lite i taget.

Häll chokladmoussen på den frysta jordgubbsmoussen. Ställ i kylen. Låt stå minst 3 timmar före servering.

Garnera med jordgubbar.

 

Båda recepten ovan är tagna från ica.se. Dock är guacamolen ett eget recept.

Så vilka ämnen avhandlades denna middag, hm, jo men självfallet dejtandet på våra singeltjejer och sen lite allmänt om semesterplaner och om när vi ska boka våra live it boxar med chokladprovning och massage.

 

Lite fina bilder på fina tjejer:

Sara, min finaste vovve Ebba och Anna
 
Maria
 
Therese
 
Ha det så gott till nästa gång vi ses!
Bakom tangenterna //Anna O.

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0