Augusti: Fylld aubergine och underbara tryfflar!
Augusti och min tur att göra ett försök till vegetarisk middag! För att göra det svårt för mig, ville jag inte laga något som liknar de tidigare vegetariska middagarna och försökte hitta på något gott utan pasta och utan bröd. Eftersom choklad är det godaste som finns, var inte efterätten svår att välja :)

Ingredienser (4port)
2 Aubergine
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 paprika
1 burk krossade tomater
1 msk timjan
1 msk basilika
2 dl riven ost
persilja, salt, peppar
Dela och gröp ur auberginerna, haka innehållet. Hacka löken och strimla paprikan. Stek och krydda. Låt småkoka ca 30 min under lock. Häll i krossade tomater, persilja och hälften av osten Fyll auberginerna med röran, strö över resten av osten. Gratinera ca 30 min, 225 grader.
Såsen gjordes på creme fraiche, riven ingerfära, salt, peppar, samt saft från lime.

Ingredienser (ca 20 tryfflar)
1 dl vispgrädde
25 gram smör
125 gram mörk choklad
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
3-4 msk kakao
Koka upp grädden, sänk värmen. Rör ner choklad och smör, låt smälta. Rör i kanel och kardemumma. Häll smeten i en skål och låt kallna i kylskåp. När smeten stelnat, är det dags att rulla till tryfflar, som sedan rullas i kakao.
Alla verkade nöjda och glada

Anna och Therese

Sara och Anna
Denna kväll diskuterades dejting, tankar om barn (snart dags för bäbis :D), och senaste från aftonbladet... som skrivit om sambandet mellan religös tro och intelligens.