Februari -23: Kalasmiddag

Godkväll,
Nu är jag över på andra sidan 40-stecket,
Underbart!
Eller, har gjort uppdateringen 4.0,
som jag föredrar att kalla det.
Nu kan jag låta tanten inom mig få blomma ut i full blom,
Äntligen!

Detta ska så klart firas!
Ikväll blir det rätten som jag ätit varenda födelsedag,
ända sedan jag kunde uttala orden
Spagetti med köttfärssås.

Till detta krävs:
1,6 kg nötfärs
3 gula lökar
5 dl krossade tomater
1 flaska kalvfond
1 pkt bacon
Valfri mängd champinjoner
0,5 dl tomatpuré 
0,5 dl kapris
2 dl grädde
Majs
Salt, peppar, cayennepeppar, timjan, oregano

Allt blandas i en gryta.
Smaka av.
Servera med bandspagetti och blandad sallad.
Riv parmesanost över.


Till efterrätt blir det en repris från 2018,
nämligen 
Semelwrap
För 1 wrap:
1 ägg
1/2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
2 msk grädde
1/2 msk sötströ (jag tog mindre)
1/2 tsk bakpulver
1 krm kardemumma
Smör till stekning 

Allt blandas. Smeten blev stabbig så jag fick tillsätta vatten.
En wrap åt gången steks som en pannkaka i en stekpanna. ( Försök få de så tunna som möjligt, är mitt tips)
Låt svalna innan mandelmassa och vispad grädde bres över.
Därefter viks wrappen och för syns skull kläs de in i bakplåtspapper, ett snöre binds om och en grankvist (från Granstedts_granar) träs i.







Vi borde ju starta en podd.
Eller vlogg.
Eller skriva en bok.
Ja, du skulle bara veta så mycket roligt, tokigt,
klokt och djupt vi säger under dessa middagar!
Men så har vi ju också följts åt genom nöd och lust ända sedan skoltiden!
Det är underbart att ha vänner som är med en både i topparna och dalarna.
Tack för ännu en oförglömlig, lugn, härligt och städad kväll!

Anna, euroforisk tant 

God natt!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0