Sushi i juli
Hej!
Det är Juli och ni är varmt välkomna hem till mig på SUSHImiddag!
Sara kommer tyvärr inte, hon har blivit sjuk, stackarn.
Ikväll kommer gästerna få göra sina egna sushirullar.
Men jag står för alla ingredienser så klart☺️
Jag började förbereda redan igår genom att lägga köttet i marinad.
För det behövs....
5 msk japansk soja
2 msk farin- eller muscovadosocker
1 st pressad vitlöksklyfta
0.5 msk färsk riven ingefära
1 nypa svartpeppar
1 msk sesamolja
2 msk olja till stekning
Köttet ska vara fryst. Låt det halvtina.
Skär det i så tunna skivor som möjligt. Lägg alla köttskivor i en plastpåse och fyll på med marinaden. Blanda alla ingredienser och låt köttet marinera i minst 2 timmar eller gärna över natten. Vände påsen ett par gånger under dagen och masserade köttet lite varje gång.
När det närmar sig middag, så sätt igång en kastrull sushiris. Hur du gör det står på förpackningen😉
Skiva upp övriga sushifyllningar:
Laxfilé
Morot
Avvokado
Gurka
Paprika
Räkor
Räkröra
Majonnäs
Wasabi
Hetta upp en wok eller stekpanna med lite olja och stek hastigt köttet på hög värme.
Tadaaa!
Nu ligger alla ingredienser i varsina skålar och
GÄSTERNA KOMMER😃


Soja på duken och ett visst knepande och knåpade men vi lyckades till slut, som vilka proffs som helst.



Nu är det dags för efterrätt.
Det blir....
Hemmagjord blåbärsglass med vispad grädde och körsbärsspegel.

Glassen görs så här:
5 dl vispgrädde vispas hårt.
200 g färskost, 1 ägg, 2dl socker och
1 liter blåbär blandas.
Allt vänds ihop och fryses in.
Vill man (som jag inför denna afton) ha två olika lager så delas smeten i två delar och blåbären tillsätts bara halva smeten.
Inför servering hälls hemmagjord körsbärssaft i ett tunnt lager över glassen (som har frusit in i portionsskålar).
Allt toppas med en klick grädde.
En ruta mörk choklad serveras bredvid.
Och denna kväll delgivning vi våra semesterhändelser.
Sist vi sågs var på Thereses systers bröllop och vi pratade om det.
Vi kom även att prata om politik, händelser när man önskat man hållit tyst, hemska mordfall, sommarprat vi rekommenderar och som vanligt mycket mycket mer.
Allt mellan himmel och jord helt enkelt.
Tack för ikväll.
Hoppas vi ses allihopa nästa gång!!
Kommentarer
Trackback