Augusti 2022 - Indisk - Tikka Misala och Shrikand


På grund av en tråkig händelse i Marias vardag (läcka i köket) anmälde jag mig frivillig att ta hennes månadsbjudning. 
Jag hade, drygt, ett helt dygn på mig att hitta på nått och jag måste nog säga att det var den minst stressiga middagen jag varit med om - mycket beror på att det var slutet på min sjukskrivning och hade en hel dag på mig att förbereda en middag för fem.. 
Efter lite om och men så bestämde jag mig för Sankta Marias Tikka Misala påsar som jag prövat tidigare och tyckte var väldigt enkla och lätta. 
Jag kommer därför enbart hänvisa till kryddpåsar som säljs. 
Huvudrätten serverades med Raita (en fräsch dressing), Naan-bröd och papadums (chips gjorda på majs/rismjöl).

Jag handlade lite hastigt det som behövdes och började dagen innan med efterrätten. 
Efterrätten blev Mango Shrikand. 

Jag följde olika slags recept.
Jag började med att sila vanlig grekisk yoghurt (1 kg). Den fick sila över natten i kylen.Jag använde mig av en ren duk och sen durkslag som håller duken, medan en skål läggs under silen för att fånga upp vattnet som rinner ut. Efter en dag så var yoghurten tjock o fin, lite som kvarg. Därefter blandade jag i mango som jag försökte göra till så fin puré som möjligt. Därefter la jag i några teskedar socker och kryddade med kardemumma. Efter att ha blandat ihop allt så fick det ligga i kylen och goa sig. 

Samtalsämnen denna kväll är lite svåra för mig att gå igenom denna gång då jag förlorat all data i mobilen i och med övergången till en ny tjänst. 

Jag tippar att det var diskussioner om kommande valet, barn, hälsa och ohälsa, semestrar, nya jobb, och säkert mycket mer som jag inte minns. 

Nedan hittar ni bilder från kvällen… en fantastisk trevlig kväll med fantastiska tjejer. 

Första bilden är på vår fina fotograf för kvällen… 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0