Juni 2021 - Grillat och Trifle

Nu känns det som det vänder. Om allt går som det ska kommer vi vänner kunna börja vaccinera oss redan nästa vecka, två av oss är redan klara eller påbörjade. Restriktioner finns kvar men flera har förändrats och världen börjar smått öpnna upp. Vad man längtar efter att få återgå till nåt som liknar normalt.
 
Tema som sattes till denna omgång är GRILLAT med valfri efterrätt. Jag valde att skicka på lite allt möjligt på grillen, tigerräkor, kyckling, baconinlindad sparris, spetspaprika, spetskål och hallomi. Till det grillade serverades potatissallad och bearnaisesås och vår nya favorit kebab och tacosås.
 
Marinad kyckling (till ca 1kg)
1 dl olja
4 msk soya
4 msk sweet chili sås
1 tsk sambal olek
1 tsk grillkrydda
2 vitlöksklyftor
 
Marinad till räkor (till ca 0,5kg)
3 msk smält smör
flingsalt och svartpeppar
1 tsk chiliflakes
1 msk limejuice
1 vitlök
 
Ok, varför har jag med K i bloggen? Som ni ser har jag för första gången fuskat och anställt min grillmästare dagen till ära. Tack, det blev supergott 😍
 
Nu kommer dom!
 
 
 
 
 
 
Och jag visade stolt upp mitt nya land som vi fixat ordning själva. Potatis, morötter, lök, bönor, tomater, gurka och paprika är några av de grönsaker jag hoppas få skröda längre fram.
 
Och vårt poolbygge. Lite trall som ska fixas sen har vi vår pooloas 😀😎
 
En fin kväll med intressanta diskussioner, förutsättningar som ges våra barn och ungdomar när valet av privata och eller kommunala skolor baseras på föräldranras förmåga/oförmåga. Hur ett bortval från det kommunla ändå kostar de pengar för de tvingas hålla tomma platser. Jag tror vi alla till sist har samma målbild även fast resonemangen låter olika. 
Hur når man fram till sina barn som inte vill släppa in? Vissa av oss kliver in i nya faser i livet med tonårsbarn, relationer ändras och hur gör man då? 
 
 
 
Efterrätt hittade jag ett intressant recept på 56kilo bloggen (https://www.56kilo.se/trifle-med-mascarponekram-och-marinerade-jordgubbar/).

Trifle med mascarponekräm och marinerade jordgubbar

INGREDIENSER
250 g mascarpone
200 g färskost
½ dl sockerfritt florsocker (Jag mixar Nick’s Use like sugar till fint pulver)
1 ½ dl grädde
1 tsk ekologiskt vaniljextrakt

Jordgubbssallad

500 g jordgubbar
saft och rivet skal av 1 citron
1 tsk vaniljextrakt
(1 msk Amaretto eller Limoncello)

Mandelcrunch

50 g smör
1 ½ dl mandelmjöl
1 msk sötning
1 tsk vaniljextrakt

INSTRUKTIONER
Rör ihop mascarponen och färskosten till en slät kräm.
Tillsätt florsockret, vaniljextraktet och grädden och vispa ihop allt till en fluffig smet.
Ställ kallt.
Skär jordgubbarna till salladen i bitar.
Vänd ner citronsaft- och skal och vaniljextraktet.
Tillsätt ev. Amaretto eller Limoncello.
Ställ kallt.
Sätt ugnen på 180 °C.
Rör ihop smält smör, mandelmjöl och sötning.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Lägg plastfolie ovanpå och kavla ut till en tunn platta. Se till att kanterna inte blir för tunna då bränns de lätt. Ta bort plastfolien. Dra över papperet till en ugnsplåt.
Grädda i ca 7–8 minuter tills crunchen blivit gyllenbrun.
Låt svalna och bryt i bitar.
Varva mascarponekrämen och jordgubbssalladen i glas. Toppa med mandelcrunch.

 
 
Tack för denna gång! Nästa gång blir det ett dopp i spabadet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0