Gratäng till doften av gödsel - Juni 2020
Så efter en vecka sågs vi igen, nu hemma hos mig i Lanna. Vädret var vackert och fåglarna kvittrade, allt var perfekt förutom möjligtvis doften av grisskit.. Nån bonde hade tydligen valt just denna dag att gödsla sitt gärde på 😝
Denna matomgång är det Gratäng som ska bjudas på med valfri efterrätt. Jag valde en populär maträtt hemma hos mig vars recept jag fått av min makes mormor Gun, Kycklinggratäng.

Som ni ser skulle det varit svamp i, denna hoppade jag då vi är några som mer eller mindre avskyr svamp i sällskap. Dock fler som älskar svamp men men... I kvällens gratäng var det klippt bacon (140g) och ett kg kycklingfile strimlad och stekt.
Till gratängen hade jag slängt ihop en sallad bestående av bladspenat, körsbärstomater, gurka, paprika, granatäpple samt lite olja och balsamvinäger.
Resultatet nedan


Som efterrätt fick det bli en mousse från ica.se Jappmousse.


Den var helt ok! Smakade som en helt vanlig chokladmousse, vart var Jappsmaken?? Eller förresten är det så att Japp faktiskt bara smakar choklad? 😂
Sen några bilder på oss, och en mysbild på min lilla Albin 6 veckor gammal.



Kvällens samtalsämnen (som jag var med på när jag inte fixade) var allt mellan himmel och jord, Anders Tegnells förmåga att kommunicera, tro på högre makter, när barn får möjlighet att lära sig mer om instrument och musik (ska T ha en privat musikdag i sommar 😍??), UFOn och säkert mer men jag har redan glömt.
I Juli ses vi hos andra Annan, tills dess Ha en magiskt fin sommar 💓
Kommentarer
Trackback