Oktober - Sista gången med fem-ingredienser som tema
Hösten är här och jag funderade länge på vad jag skulle göra för recept men hade en ingrediens klar för mig - butternut squash. Men vad skulle jag lägga till för ytterligare fyra ingredienser?

Till slut hittade jag ett recept som verkade spännande. Butternut pastasallad med getost.
Superenkelt att göra.
Koka pasta ( Jag använde glutenfri linspasta för att minimera lite kolhydrater då några i gänget önskar LCHF.)
Rosta pinjenötter
Skär en Butternut i små bitar, rosta i ugnen med lite salt och peppar, olivolja om man vill. Låt den bli karamelliserad.
Skär getost i lagom bitar. (Jag valde pastöriserad ost och ugnsgratinerade osten för att göra den bebissäker.)
Blanda ihop en sallad med ruccola, pasta, Butternut, pinjenötter och osten.





Till dessert fortsatte jag på Butternut-temat. Nu med äpple och butternutpaj.
I pajskalet la jag skivade äpplen. Jag skar Butternut i bitar och kokade dem mjuka så att jag kunde mosa dem med gaffel. I den mosade butternutten blandade jag i kanel, nejlika, två ägg, lite grädde och stevia. Till pajen serverades grädde och Gutete
från Kränku.
Under kvällen pratade vi om roliga karriärlyft och utmaningar. Familj och hälsa. Balans mellan föräldraledighet och arbete. Personalfester och möten inom kommunal verksamhet kontra personalfester och möten inom företag.
Vi bokade in en AW, ska bli härligt att snart ses igen. Vi ser också fram emot Lerbäcksteatern i december, kanske gissar vi rätt mördare i år?? Vi bestämde också nästa tema som startar upp i januari. Vi kommer ta lite inspiration av historieätarna och
ha olika årtionden och typisk mat och servering från dessa. 50-90-talet. Vi lottade vem som fick vilket årtionde och vi kommer sedan att gissa efter middagen vilket årtionde vi spenderat kvällen i.
Kommentarer
Trackback