Mars med knopp i håret(?!)

Medan köld å vinter biter sig fast avlöser förkylningarna varandra. Äntligen fick jag träffa middagsgänget 2018 när ni kom till mig denna afton i mars. Tyvärr deltog inte Anna G då jag hade en sjukling här hemma å vi försöker att inte smitta vidare!





Jag bjöd på paj med spenat och varmrökt lax, tillsammans med en grönsallad. Till efterrätt bjöds på mousse med bär och nötter.

Paj 

3dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50g smör
1 ägg

Mixa mandelmjöl och sesamfrön, blanda sedan ner övriga ingredienser. Tryck ut i pajform. Grädda i 175 grader i 8 minuter. Jag stekte under tiden spenat som jag sedan lade i pajskalet, fördelade fisken på spenaten och hällde över äggstanning. 4 ägg 2 dl vispgrädde salt och peppar.
Fantastiskt bra skal som jag redan använt igen 😊👍

Bärmousse
5dl vispgrädde
100g frysta blåbär och hallon
1/2 citron , rivna skalet
1 tsk vanilj (jag använde vaniljstång)
50 g pekannötter

Vispa grädden, blanda ner allt. Jag kokade hallonen först då de var frysta. Toppa med bär.
 
(Recept på pajskal från 56kilo, efterrätt från diet doctor)

Tack för denna gång!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0