Semelfrossa men ändå inte

Hej Middagsgängets alla många läsare😆😉

I tisdags var det dags igen.
Ny middag med Middagsgänget.
I tisdags var det dock ingen vanlig tisdag,
Det var Fettisdagen! 

Tyvärr hörde Maria av sig och meddelade att hon p.g.a. förkylning inte kunde komma denna gång. Tråkigt. Februari brukar ju dock kallas för Vabburai. Inte helt utan orsak...
Therese var tvungen att komma senare, p.g.a utvecklingssamtal med Sveriges framtid. Men jag är glad att du kom ändå Therese!
Nåväl, kl.18.00 satte vi oss till bords, Sara, Anna och Anna med skrikande Julian på armen.

Samtalen denna kväll rörde bl a kost. Anna O berättade att hon, liksom Maria, gått över till LCHFkost. Vidare pratade vi om våra barn, sömn, bebisar och 2årstrots m.m.

Jag som lagade maten bjöd på
Filodegpaj med spenat och 4 sorters ostar. 
Och receptet på denna paj är följande...
2 gula lökar
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
1/2 fänkål
200 g färsk spenat
Olja till stekningen
1 pkt filodeg
3 dl ost (i det här fallet valde jag mozzarella, wästerbotten och hushållsost)
3 ägg
3 dl mjölk
1 pkt Fetaost 
Solrosfrön

Löken, fänkål och spenat hackades och stekte i stekpanna så den blev mjuk. 
Filodegarken lades i pajform, penslade med smör.
Lökblandningen lades i pajformen tillsammans med den rivna osten.
Av ägg och mjölk gjordes en äggstanning som hälldes i pajformen.
Fetaost hackades i små fyrkanter och spreds ut över den fyllda pajen. Över ströddes även solrosfrön.
Pajen gräddades i 200 graders ugnsvärme i ca 30 minuter.
En blandad sallad serverades till.
Pajen smakade gott, lät gästerna meddela.
Det tycker jag själv också. 

Till efterrätt bjöd jag, dagen till ära på semlor.
Men eftersom LCHF blivit så populärt så prövades en lchf-wrap-semla. Den var mättande men riktigt GOD.
Den gjordes på följande vis....
För 1 wrap:
1 ägg
1/2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
2 msk grädde
1/2 msk sötströ (jag tog mindre)
1/2 tsk bakpulver
1 krm kardemumma
Smör till stekning 

Till mandelmassan behövs:
1/2 dl mandelmjöl
1 msk grädde
1/2  sötströ
1 droppe bittermandelarom 

Alla ingredienser till wrappen blandades och stektes i stekpanna, som en pannkaka.
Ingredienserna till mandelmassan rördes ihop och fick sedan stå till sig en stund innan den skickades ut på "pannkakan" i en sträng.
Även vispad grädde lades i en sträng på wrappen, därefter rullades wrappen ihop.




Hoppsan, jag missade att fota pajen. Tur att Sara tänkte på det!😊

Semelwrappen dekorerades med florsocker och enris. För att den skulle gå lättare att äta så rullades den in i bakplåtspapper.





Nästa gång ses vi hos Maria.
Hoppas alla är friska då!
//Anna



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0