April hos Sara - Krämig kyckling- och grönkålspaj/ Lyxig kladdkaka

Hej!

Denna kväll var vi ÄNTLIGEN samlade allihopa. 
Det hade vi inte varit sen november förra året då vi var på Lerbäcks teatern ihop. 
Better late than never som det heter...
 
Vi fick även finbesök idag, Annas lilla bebis strålade med sitt leende och glada humör, till vår glädje!
 
Ikväll bjöds det på krämig Kyckling- och grönkålspaj (LCHF) och vid sidan fanns fetaostsallad. Till efterrätt blev det lyxig kladdkaka med kola och nutella. Recept hittas nedan. 
 
 
 
 
 
 
Denna kväll pratades om allt möjligt...
Pratade om vad nästa tema ska vara, för det är ju inte långt kvar innan vi behöver ett. Denna gång var det många tunga ämnen som togs upp. Vi pratade om döden, mord i närtrakterna, Sveriges lagar och barnäktenskap, stora familjer och världsrekord.
Den kvinna som haft flest barn: 69 barn! 😲
 
Tack för denna kväll och vi längtar redan till maj och nästa paj vi får äta 😄 

//Sara


Recept:

Pajen:

4 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
50 g smör
1 ägg

Rör ihop alla torra ingridienserna med smöret, tillsätt därefter ägget. Rör ihop degen till en massa och ställ i kylen i ett par timmar så den blir fast (eller frys den i ca 20-30 min).
Därefter fördelar du pajskalet på formen och förgräddar den i ca 10 min. (170 grader i ugn).

Fyllningen :
gram kycklingfilé
200 g Grönkål, drygt
1 röd paprika
400 gram valfri creme bounjour  (2 st paket) (jag hade vitlökssmak)
1 hönsbuljong
Salt & peppra.

2 dl riven ost, drygt  

Gör så här :
Ställ ugnen på ca 200 grader.
Stimla kycklingen, och bryn den.
Stek paprika och grönkål tills de blir mjuka tillsammans med buljongen. Lägg lite vatten om så önskas. Rör ner creme creme bonjour,.
Och smaka av med salt och peppar och eventuella kryddor ni vill.
Häll ner kyckling och låt det sjuda upp tillsammans innan du lägger det i pajformen, strö ost över och grädda i ca 20- 30 minuter
Eller tills pajen är gyllene brun.

Serveras tillsammans med en god sallad.

 
 
Lyxig kladdkaka med kola och nutella på...
 
 
 Efterrätten:
 10 portioner
  • 100 g Smör
  • 2 Ägg
  • 2,5 dl Socker
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 3 msk Kakao
  • 1 krm Salt
  • 2 dl Mjöl
  • 1 burk Karamelliserad mjölk
  • Nutella efter smak

Så här gör du

 1.5 tim
  1. Sätt ugnen på 175grader
  2. Smält smöret
  3. Blanda ihop ägg och socker (ingen elvisp behövs)
  4. Blanda i allt utan smöret
  5. Tillsätt smöret och rör väl
  6. Smörj och bröa en form
  7. Häll i smeten och bred ut den i formen
  8. Grädda i 15-17 minuter, var inte rädd att ta ut den när den är lite lös.
  9. Låt kakan svalna
  10. Bred ut den karamelliserade mjölken
  11. Ställ kakan i frysen ca 1 h
  12. Klicka ut nutella och bred ut den försiktigt
  13. Toppa med flingsalt och en klick grädde
  14. Trevlig fikastund!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0