Första maj och strålande sol
Våren har varit sen i år och helgens valborgsfirande var blåsigt och kallt men härligt soligt i alla fall. I dag, första maj har solen värmt riktigt för första gången, härligt, hoppas våren får riktig fart nu.
Sista turen i salladsmenyomgången och jag bestämde ganska tidigt att jag ville göra sallad med grillad halloumi. Sen tog det dock väldigt lång tid innan jag till slut bestämde mig för hur den skulle vara. Efter många timmar på Pinterest hittade jag till slut både en sallad som verkade härlig och ett spännande efterrättsrecept också.
Jag bestämde mig också för att göra en vit pizza med ädelost, mozzarella och sparris som tillbehör till salladen.
Efterrätten ändrade jag lite i receptet och använde kokosmjöl i pajdegen utöver receptet och kokosmjölk i chokladfyllningen, jag blandade också i mandlar med honung och havssalt på.



Under kvällen diskuterades, barnuppfostran , sommarplaner, träning, dieter med mycket mera. Vi planerad även vår kommande Fjällbackahelg som vi alla ser fram emot.


Det blev också dags att bestämma nytt tema och vår plan är denna gång att satsa på plockmat från olika delar av världen.
Planen är då att alla får ansvar för att ta med sig en liten rätt från månadens land. Den som håller i middagen ansvarar för såser som passar landets mat samt efterrätt. Alla i gruppen fick varsitt land och också ett tema på rätter att göra som ska passa varje land.

Efter vår västkusttur så är nästa gång vi ses hemma hos AO och då är det svenskt smörgåsbord på menyn, spännande.
Kommentarer
Trackback